Börja med att olja in plankan med neutral matolja.
Värm sedan plankan i 225 graders ugn så att den blir riktigt het.
Gör béarnaisesåsen.
Laga till potatismoset.
Dela tomaterna och strö på lite salt och riven ost.
Salta och peppra köttet och bryn det hastigt runt om i stekpanna. Ta en rejäl köttbit (entrecôte eller väl marmorerad ryggbiff) på 400–500 g annars blir den för genomstekt.
Spritsa moset runt kanten på den heta plankan. Lägg köttet och tomaterna i mitten. Häll såsen bredvid. Den kan du också värma och servera separat.
Stek 10–15 minuter i ugnen så att köttet blir klart och potatismoset får fin färg.
Det är en god idé att slipa plankan då och då, både av hygieniska skäl och för att få mer smak av ek.
torsdag 20 november 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Mm underbart! En man som kan laga mat är alltid åtråvärt... ;)
mmmmm ek
Skicka en kommentar